Etannex
01 / 01

VNĚJŠÍ OPLÁŠTĚNÍ!

Esteticky nejzajímavější část odvětrané fasády představují fasádní desky. Velkoformátové fasádní desky jsou upraveny do finální podoby v našem vlastním technologickém centru, které bylo vybudováno v roce 2020. Naše CNC obráběcí centrum umožňuje frézování, vrtání a řezání velkoplošného materiálu se 3 řízenými osami (alt. 4. osou s rotací 360°) s plně automatickou výměnou nástrojů. Centrum je vybaveno moderním řídícím systémem SIEMENS SINUMERIC 840 D – SL a obslužným programem AlphaCAM pracujícím pod Windows. Je jen na vaší představivosti a naší šikovnosti vytvořit fasádu s prořezy, tvarovanými doplňky a navrhnout moderní designové řešení.

Nejčastěji využívaným materiálem jsou cementovláknité desky, vyrobené ze směsi cementu a siliky a vyztužené mineralizovaným celulózovým vláknem. Jsou vysoce odolné, vyhovují požárním předpisům a tím pádem jsou vhodné téměř všude. Dodavateli jsou např. společnosti Equitone, Cembrit nebo Swisspearl.
Další alternativou jsou cementotřískové desky slučující výhodné vlastnosti cementu a dřeva. Oblíbenou variantou jsou vysokotlaké laminátové desky (např. od společnosti FunderMax) vyráběné na bázi termosetických pryskyřic. To umožňuje vybrat si dekorativní barvu či vzor, který je chráněný akryl-polyuretanovou vrstvou.

Výše zmíněné druhy velkoformátových desek představují naše základní portfolio, ale představivosti se meze nekladou a technicky je možné využít i další materiály (dřevo a jiné).